ArchiefLaatste nieuws

dinsdag 29 september 2020

Ontmoetingen

Lees bericht →
dinsdag 29 september 2020

Gebruik van mondkapjes in publieke ruimtes - Gemeente Bladel

Lees bericht →
woensdag 23 september 2020

Update Arbeidsmarkt de Kempen - Webinar Arbeid Juridische Dienstverlening UWV

Lees bericht →

Aanmelden nieuwsbriefArchief nieuwsbrief

Klik hier voor de OBGB folder

Eindejaarsbijeenkomst OBGB 10 december 2015

Samen onderweg naar huis - OBGB sluit succesjaar 2015 informeel af
(tekst door Stijn Lamers, PC55)
 

Voor de OBGB Eindejaarsbijeenkomst vinden ondernemers uit de gemeente Bladel maar al te graag een gaatje in hun overvolle agenda. December is altijd een drukke maand voor ondernemers, maar het biedt ook  de kans om even terug te blikken op het afgelopen jaar. Op donderdag 10 december deed OBGB dat bij WVK-groep in Bladel.
 

Succesjaar
OBGB-voorzitter Frits Oomen heet iedereen dan ook van harte welkom tijdens deze drukke tijden. “Het was een geslaagd jaar voor OBGB”, concludeert hij tevreden. “We blijven druk bezig om het ondernemersklimaat te optimaliseren voor onze lidbedrijven. In 2016 willen we nog meer meerwaarde creëren.” Hij noemt een paar speerpunten, zoals camerabeveiliging, de koppeling met het onderwijs en bovenlokale belangenbehartiging.

Dit jaar werden  twee nieuwe initiatieven gelanceerd: het jongerennetwerk (Young Entrepreneurs)_ en het vrouwennetwerk. Het effect van laatstgenoemde is direct zichtbaar: er zijn beduidend meer vrouwen aanwezig dan in voorgaande OBGB-bijeenkomsten. Een goede ontwikkeling.
 

WVK en Summa samen
OBGB is vandaag te gast bij WVK Groep in Bladel, locatie Hallenstraat. Daarom heet ook directeur Lambert van Erp de aanwezigen welkom bij zijn bedrijf. Hij legt de nadruk op de Wet Sociale Werkvoorziening (WSW), die begin dit jaar afgeschaft is. Die wet zorgde ervoor dat mensen met een arbeidshandicap toch, met subsidie, op de reguliere konden komen te staan. “Vanaf 1 januari 2017 is het verplicht voor grotere bedrijven dat er voor iedere 20 werknemers iemand word aangenomen met een arbeidsbeperking”, legt hij uit. “Wij werken nauw samen met KempenPlus, en we moedigen grote bedrijven aan om hier pro-actief mee aan de slag te gaan.”

Een andere samenwerking die WVK Groep heeft, is met het Summa College. Over deze samenwerking vertelt Peter Manders, coördinator bij Summa Techniek. “We hebben verschillende vormen van onderwijs die leerlingen kunnen beoefenen”, zegt hij. “Op deze locatie zijn dat lasopleidingen, in allerlei disciplines en op vier niveaus.” Een bezichtiging van de werkplaats biedt een goede kijk in de spreekwoordelijke keuken van deze slimme samenwerking.


Bon appetit!
Over keuken gesproken, de OBGB eindejaarsbijeenkomst zou niet hetzelfde zijn zonder een gezellige informele afsluiting. Terug uit de bedrijfshal staat er een overheerlijk buffet klaar, eentje waarover de ondernemers geen tweede keer hoeven na te denken. Zij laten zich de maaltijd bijzonder goed smaken, en sluiten zo het succesvolle OBGB-jaar 2015 in gepaste stijl af.