ArchiefLaatste nieuws

dinsdag 29 september 2020

Ontmoetingen

Lees bericht →
dinsdag 29 september 2020

Gebruik van mondkapjes in publieke ruimtes - Gemeente Bladel

Lees bericht →
woensdag 23 september 2020

Update Arbeidsmarkt de Kempen - Webinar Arbeid Juridische Dienstverlening UWV

Lees bericht →

Aanmelden nieuwsbriefArchief nieuwsbrief

Klik hier voor de OBGB folder

Bedrijfsbezoek OBGB aan FittinQ 10 april 2019

Wij doen het net een tikkeltje anders - Bedrijfsbezoek OBGB bij FittinQ op KBP
Op 10 april namen de ondernemers die zich verenigd hebben in OBGB een kijkje achter de schermen van FittinQ op het KBP in Hapert. FittinQ is het fulfilment center van Lampenlicht. Eigenaar Erik Jansen vertelde over zijn passie voor lampen en licht en gaf een interessante rondleiding door het bedrijf. De opkomst was groot want ondernemers kijken graag bij elkaar binnen. Om te leren van elkaar en geïnspireerd te worden.

Tikkeltje anders
Inspiratie was zéker te vinden bij de presentatie van Erik. “Er is zoveel te vertellen over licht maar het belangrijkst is dat je sfeer kunt creëren met licht. Elke ruimte stelt andere eisen en het is onze uitdaging om álle ruimtes te kunnen verlichten”, aldus de eigenaar van FittinQ. Bij Lampenlicht doen ze het nét een tikkeltje anders en daarom is het bedrijf in slechts een paar jaar tijd enorm gegroeid. Met een omzet van 18 miljoen in 2018 mag Lampenlicht zich een serieuze speler op de lampenmarkt noemen. Ambitie om te groeien is er nog altijd en die mogelijkheid is er op het KBP, waar onlangs een extra hal in gebruik werd genomen.

Geschiedenis
In 1939 startte de opa van Erik met de verkoop en productie van kinderlampen; in 1974 opende zijn vader in Valkenswaard een winkel die direct vanaf het begin een succes was. In 1993 kwam Erik er – pas afgestudeerd – bij en opende een winkel in Weert. Hij zag kansen op de digitale platforms en in 2007 begon Lamp en Licht online met de verkoop. In 2009 vond een grote verhuizing plaats en stopte de fysieke winkel. De onlinemarkt groeide hard en daar werd dan ook alle aandacht op gericht. In de jaren daarna breidde Lamp en Licht uit naar een groot aantal Europese landen en werden outlet-winkels geopend in Breda, Zaandam en vorig jaar ook in Eindhoven op Ekkersrijt.

Business
Het overgrote deel van de verkochte lampen, brengt Lampenlicht op de markt onder de eigen merknaam Qazqa; Lamp en Licht is de handelsnaam en FittinQ verzorgt de logistiek. De laatste jaren is enorm geïnvesteerd in de ontwikkeling van de software en warehousing. FittinQ  beschikt over 8.000 m2 vloeroppervlak. Op het gebied van IT zijn de verschillende systemen zodanig aan elkaar gekoppeld dat met één druk op de knop, direct de resultaten te zien zijn. “Handig als je in gesprek bent met grote partners als Talpa, die een heel andere visie op reclame hebben dan wij. Door directe cijfers zijn ze te overtuigen.”

Sfeer
Lamp en Licht richt zich op het middensegment van de markt en daar is de vraag enorm. “We concurreren niet met een groot Zweeds warenhuis maar zijn ook weer niet zó exclusief dat het voor weinigen weggelegd is om een lamp van Qazqa te kopen. Mainstream is geen vies woord; we verkopen kwaliteit aan een grote groep klanten die net als wij sfeer heel belangrijk vindt. Met keuze uit ruim 4.600 modellen, is er voor iedereen wel een geschikte lamp te vinden en ons assortiment wordt bijna dagelijks uitgebreid.”

Personeel
Qazqa, Lampenlicht en FittinQ, -samen QLF- is een jong internationaal bedrijf met negentig werknemers, dat zeven dagen per week draait. “Online stopt het nooit en vandaag bestellen is morgen leveren”, aldus Erik. Zoals andere bedrijven in de Kempen heeft FittinQ ook regelmatig nieuw personeel nodig maar dat is zelden een probleem. “We presenteren ons op beurzen maar moeten het vooral van ons eigen personeel hebben; zij promoten de werksfeer en dat levert regelmatig nieuwe sollicitanten op.” Op de netwerkborrel na afloop van de presentatie werd nog doorgepraat over de visie van Erik en werden nieuwe en bestaande contacten verdiept.