ArchiefLaatste nieuws

dinsdag 29 september 2020

Ontmoetingen

Lees bericht →
dinsdag 29 september 2020

Gebruik van mondkapjes in publieke ruimtes - Gemeente Bladel

Lees bericht →
woensdag 23 september 2020

Update Arbeidsmarkt de Kempen - Webinar Arbeid Juridische Dienstverlening UWV

Lees bericht →

Aanmelden nieuwsbriefArchief nieuwsbrief

Klik hier voor de OBGB folder

Bedrijfsbezoek aan Therminon 31 maart 2016

Overweldigende belangstelling voor specialist in vloerverwarmingverdelers
Op 31 maart organiseerde OBGB een bedrijfsbezoek voor de leden bij Therminon in Bladel. Een overweldigend grote opkomst van collega-bedrijven die het beleid van OBGB omarmen; het elkaar-leren-kennen-beleid. Weten wat er achter de voordeur van de bedrijven gebeurd en krachten bundelen door te weten wat er speelt op de bedrijventerreinen.

Therminon
Er werden heel wat handen geschud en nieuwe contacten gelegd op de middag bij Therminon. Na een hartelijke ontvangst door de eigenaren van het bedrijf in vloerverwarmingverdelers en aanverwante artikelen, gaf medewerker Dennis Dirks een korte en heldere presentatie over de onderneming. In 1985 werd het bedrijf opgericht. In 1999 nam de huidige eigenaar - Jan van Buytene -  de onderneming over en werd er eerst een gezond bedrijf van gemaakt. In 2006 gaat de groei van het bedrijf pas echt serieuze vormen aannemen. In 2009 start Therminon met de productie van composite verdelers, omdat er in de wereld meer vraag is naar kunststof  dan naar de traditionele stalen verdelers. In alle jaren van groei bleven de kernwaardes van het bedrijf fier overeind staan: service, kwaliteit en het ontzorgen van de klanten. Nederland werd al snel te klein en in 2012 werd een voorzichtige verkenning gedaan wat betreft export. Het product bleek enorm aan te slaan in een markt waarin duurzaamheid een steeds grotere rol gaat spelen en inmiddels levert Therminon in heel Europa en zelfs daarbuiten. Klanten variëren van installateurs, groothandels en collega fabrikanten.
 

Innovatief
Na diverse verhuizingen en een vergroting van het vloeroppervlak van 400 m2 bij de start van het bedrijf naar bijna 15.000 m2 op de huidige locatie aan de Hallenstraat in Bladel, kan Therminon inmiddels spreken van marktleiderschap, in ieder geval in Nederland en mogelijk op niet al te lange termijn van Europa. Therminon maakt producten op maat en kan vanwege de eigen werkplaats snel leveren. Voor elke vraag is een passende oplossing mogelijk en vanwege de expertise kan een breed scala aan mogelijkheden worden aangeboden. Als trendsetter in vloerverwarming, zet Therminon Bladel stevig op de kaart en is het een aanwinst voor het bedrijventerrein. Innovatief en klaar voor de toekomst,  zo is de volautomatische vervaardiging van onderdelen en assemblage van de verdelers te omschrijven. De medewerkers zijn trots op het product en denken allemaal samen mee over vergroting van het marktaandeel en vernieuwing van het product. Therminon laat zien dat een bedrijf met relatief weinig werknemers, groot kan worden in de markt. Na een uitgebreide rondleiding door het bedrijf werd er nog gezellig nagepraat en nieuwe verbindingen gelegd tussen de lidbedrijven van OBGB.