ArchiefLaatste nieuws

dinsdag 29 september 2020

Ontmoetingen

Lees bericht →
dinsdag 29 september 2020

Gebruik van mondkapjes in publieke ruimtes - Gemeente Bladel

Lees bericht →
woensdag 23 september 2020

Update Arbeidsmarkt de Kempen - Webinar Arbeid Juridische Dienstverlening UWV

Lees bericht →

Aanmelden nieuwsbriefArchief nieuwsbrief

Klik hier voor de OBGB folder

BBQ Cooking Adventure en BBQ Smoker on Wheels 9 juli 2015

Low, slow en outdoor cooking voor OBGB-ers


Voor de vierde keer luidde Ondernemersvereniging Bedrijventerreinen Gemeente Bladel het jaarlijkse zomerreces in voor haar lidbedrijven met een BBQ. ‘We plannen dat altijd enkele weken voordat de zomervakantie begint en er is telkens weer veel belangstelling om op een informele manier met elkaar in contact te treden,’ aldus OBGB voorzitter Frits Oomen, ‘uiteraard houden we ons na de zomer weer bezig met de serieuzere zaken zoals de organisatie van o.a. een ‘jong OBGB’, het vrouwennetwerk, parkmanagement maar ook camerabeveiliging en biodiversiteit. Maar deze activiteit blijven we vooralsnog ook in ons programma houden!’
 

Er is dit keer door de werkgroep activiteiten voor een bijzondere locatie gekozen; bij lidbedrijf Cooking Adventure, gevestigd op het terrein van Landgoed de Biestheuvel te Hoogeloon. Cooking Adventure zorgde voor de sfeervolle ambiance en een drankje; lidbedrijf Café ’t Pleintje zorgde voor een goed verzorgde barbeque ‘Heel bijzonder voor mij,’ deze barbecue, aldus Cooking Adventure eigenaresse Hedy Rolberg. Ik geef normaliter kookworkshops in de buitenlucht (en de tipi tenten, red.). Samen koken op een kampvuur, stoofpotten bereiden in de Dutch oven, vlees roosteren aan een grill pin. Het gaat dan om bedrijfsuitjes, teambuilding maar ook familiefeesten.’ Barbecueën past eigenlijk niet bij deze vorm van outdoor cooking in de grote witte tipi tenten van Rolberg, die met haar enthousiaste medewerkers en outdoor locatie vooral voor de bijzondere sfeer zorgt.
 

Maar zoals vaker blijkt, is OBGB niet alleen een ondernemersvereniging die de belangen behartigt voor haar ondernemers op de bedrijventerreinen, maar zoekt zij vooral ook naar de onderlinge samenwerking tussen lidbedrijven. Eric Telkamp, eigenaar van Café ’t Pleintje is net als Rolberg ook al enkele jaren OBGB-lid en verzorgde met zijn BBQ Smoker On Wheels een heerlijke BBQ voor de 110 aanwezigen op het terrein van Rolberg. ‘Sinds kort beschik ik over de grootste rijdende barbecue van Zuid-Nederland. Deze is gemaakt in Lancaster County, Pennsylvania in Amerika. Getalenteerde ambachtslieden van de Amish gemeenschap produceren dit soort smokers, die langzaam hout en houtskool verbranden, waardoor vis en vlees een volle, rokerige smaak krijgen’, volgens Eric Telkamp, die door zijn enthousiaste manier van presenteren er voor zorgt dat het allemaal nog beter smaakt. Een bijzondere smaak en beleving op een locatie waar normaliter niet gebarbecued wordt. Wellicht dat ze toch nog eens gaan samenwerken, geven zowel Hedy Rolberg als Eric Telkamp aan. ‘Low en slow’ cooking in combinatie met ‘outdoor’ cooking. Waarom ook niet?


www.cookingadventure.nl
www.bbqsmokeronwheels.nl